veckan, snart slut – mariannelund, lönneberga, silverdalen…

[anteckning från kanten; hultsfred]

söndag; hemifrån till gbg. sedan till torsvik söder om jönköping. sover bakom shellmacken.

måndag; lossar på torsvik, ställer av trailern på servicefirma. kopplar en ny och går med den på 26:an genom skogen. vid norra unnaryd tar jag av mot tranemo och därifrån till ambjörnarp. lastar hus. åker till gbg, ställer av trailer och kopplar en ny till falun. äter e 20 resten av eftermiddagen, bergslagsdiagonalen (väg 50) efter örebro, gör natt i ljusnarsbergtrakten.

tisdag; en blå dag, ljus och klar, ludvika, borlänge, falun, (ja, jag är kär i dalarna) lossar, vänder kosan söderöver och går 32 mil till tibro, hinner inte lasta. tidig natt.

onsdag; kö till lastning. färdig strax efter nio. (får beröm :) -som jag lever på resten av dagen). går mot gbg. kopplar en trailer på stena tyskland. och går upp för e 6:an. håller rast på ödmålsbron. via vackra bortglömda dalsland (172:an) uppöver, ‘fucking’ åmål, mot värmland. i grums glittrar billeruds distinkta lampor och strålkastare i slottsbrovattnet. vit pappersmassarök mot en aquamarin klarnande natthimmel. minusgrader. årstidsväxlingarna vältrar sig som björnar som vänder i sina iden. gör natt utanför huvudporten till stora enso i forshaga.

torsdag; lossar på liten firma på en ö i klarälven. när klockan är halv nio går jag tillbaks till tibro och gör om samma procedur som igår. tjaa, sen då, gbg, kopplar tom trailer i skandiahamnen och går lätt och i rask takt till hultsfred där jag nu slagit läger.

imorgon; planen är att lasta, knyta sisådär en fjorton spännband,  :l – ja, i vanlig ordning. dra tir-linor, och åka till englandshamnen för ställa av, sedan pysa hem för ledighet. borde gå att avhandla i anständig tid.

men man ska ju inte ropa hej..

Lämna en kommentar